Szent II. János Pál pápa családos közösség

1999 októberében alakult közösségünk, aminek Családos Kör, 2009 óta Szent II. János Pál pápa családos közösség a neve.
Nagyon szerencsés helyzetben voltunk, mert már régebb óta ismertük egymást, többen gyerekkorunk óta Albertfalvára jártunk ifjúsági közösségbe. Minden hónapban egy alkalommal (általában pénteken) találkozunk, amikor különböző tematika szerint átbeszélünk, átelmélkedünk egy témát (pl. Mécs-füzetek).
Sok szokásunk, hagyományunk lett az elmúlt 22 évben: minden nyáron együtt nyaralunk 5-6 napot, közösen karácsonyozunk, szilveszterezünk, rendszeresen kirándulunk, keresztutat járunk, és együtt ünnepeljük a húsvétot egy „körös” locsolkodással. Hasonló életkorunkból és helyzetünkből adódóan gyermekeink is közel egy időben születtek, együtt nőttek fel és így „belenőttek” katolikus közösségünkbe. Amíg kisebbek voltak, nekik is szerveztünk programokat: születésnapi ünnepségeket, közös ádventi készülődéseket, farsangot, tojásfestést, társasjátékozást stb., de felnőve már külön is találkoznak, önállóan tartják a kapcsolatot, programokat szerveznek maguknak. Nagyon jó látni, ahogy lassan felnőtté válva is, ugyanúgy fontosnak tartják közös programjainkat.
Az elmúlt évek, évtizedek alatt megéltünk sok örömöt és nehézséget is, de hitünk és imáink - amiben egymást hordozzuk - megerősítette közösségünket.

Hálásak vagyunk Mennyei Atyánknak az együtt eltöltött időért és kegyelmekért, amivel megajándékozott minket és Körös testvéreink által is segítette hitéletünk fejlődését.

Szeretnénk megosztani veletek egy videót, ami közösségünk életének egy kis szeletét mutatja be: