Karitász csoport

1986-ban alapított, 2016-ban újjáalakult, Kalkuttai Szent Terézről elnevezett karitászcsoportunk célja, hogy enyhítést hozzon a szenvedőknek, könnyítsen a nélkülözők terhein, segítő kezet nyújtson a krízishelyzetben lévőknek. Ha éhezel, krízishelyzetben vagy, nehézségekkel küzdesz, akkor jelezd bátran a sekrestyében vagy a plébánián! Csodában mindig reménykedünk, de megígérni nem tudjuk. Ígérjük viszont, hogy szeretettel fordulunk feléd, meghallgatunk, legjobb tudásunk szerint igyekszünk neked segíteni. Ha ruhával, étellel, akkor azzal. Ha szabadidőnk van, azzal. Ha jó tanácsunk van, azzal. Ha mást nem tudunk tenni érted, csak imádkozni, akkor azzal. De mindig szeretettel!

Szeretettel várunk minden segítő szándékú testvért karitászcsoportunkba. Ha fel tudsz ajánlani heti egy órát a rászorulók megsegítésére, akkor kérlek, jelezd ezt a sekrestyében vagy a plébánián, vagy szeretettel várunk gyűlésünkön minden hónap első szerdáján, esti mise után! Örülünk, ha szent vagy és csodát tudsz tenni, de olyan egyszerű, gyarló embereket is várunk, amilyenek mi vagyunk. Nekünk is van családunk, munkánk, problémáink. Nem az életünket áldozzuk fel, csak heti egy órát a szabadidőnkből.

A karitász minden pénteken reggel 8 órakor pékárut és tartós élelmiszert oszt a templom oldalában! Szeretettel várunk mindenkit, akinek segítséget jelent egy kenyér!

Karitászvezető: Bene Lajos