Lelkiőrség

Szeretettel hívunk benneteket egész napos Szentségimádásra, hogy megtapasztalhassuk együtt a mi Urunk, Istenünk végtelen szeretetét!

Évköz időpontok:

HÉTFŐ: 7:30 - 18:00
KEDD:7:30 - 18:00
SZERDA: 7:30 - 18:00
CSÜTÖRTÖK: 7:30 - 18:00
PÉNTEK: 7:30 - 20:00

Hívlak benneteket egy bensőséges, csendes LELKIŐRSÉG vállalására is, ahol a személyes (1-órás vállalásotokkal) ill. szolgálatotokon keresztül az egész közösségnek lehetőséget adhattok a napközbeni elcsendesedésre.

Aktuális lelkiőr időpontok

Buzdítás

A mély csöndben a szíveinkben az „Ige testté lesz”.

… azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek. (János 10:10)

A pszichológusok szerint manapság az egyik legnagyobb mentálhigiénés probléma a lelki fejlődésben való visszamaradottság. Ez a betegség rohamosan terjed. Aki ebben szenved, az fizikailag ugyan működőképes, de valójában csak vegetál, reménytelenül és életcél nélkül. A lelki fejlődésben való visszamaradottság nem elmebetegség vagy személyiségzavar; csak az értelmi, érzelmi és spirituális életerő hiánya. A halálos bűnöket felsoroló régi listákban volt erre egy külön szó, az acedia, ami azt jelenti: „lelki megfáradás, az életöröm elvesztése”.

Ezért tekintett Jézus szánalommal a tömegre, melyben olyan emberek voltak, akik tönkrement házasságok, elveszített munkahelyek vagy bármi más miatt magukat belül kihűltnek, halottnak érezték. Nekik mondta:

... azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek. (János 10:10).

Ezékiel egy látomásában egy kiszáradt csontokkal teli völgyet látott, a lelki fejlődésben való visszamaradottság végeredményét. Isten megkérdezte tőle, hogy életre kelhetnek-e ezek a csontok? A próféta így válaszolt: „Ó, Uram, Uram, Te tudod!” (Ezékiel 37:3).

Isten tudta – és életre keltette őket! Téged is életre tud kelteni, sőt bővelkedő életet tud adni. Isten azt akarja, hogy életed felvirágozzon, hogy ez által szolgálni tudjál másokat.

Örömmel! Előre! :)